Трус в ДПС няма и не предстои да има, категоричен е Румен Петков

18:18, 28 дек 15 / Политика 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В ДПС трус няма и не предстои, защото те са показали през годините, че могат да се разделят с формални и неформални лидери в своите среди, без това да повлияе върху политическата им тежест. Това каза в ефира на БТВ зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Той обясни, че е работил с бившия лидер на ДПС Лютви Местан, имали са „човешки отношения“, но той бил направил много груби грешки.

„Да излезеш с една такава от нищо непродиктувана декларация, е политически неиздържано. Второ – да отидеш в едно посолство, пазейки своята политическа свобода, е просто неприлично. Трето – да направиш един такъв трус с чужд посланик, това не е просто неприлично – то минава една мяра. Мое лично мнение е, че външният министър трябваше да извика турския посланик и да му каже, че така не може. Иначе влизаме в една спирала, от която няма излизане", посочи Петков.

Според него през последните две години почетният председател на ДПС Ахмед Доган сериозно е променил партията. По думите му, ако речта на Доган и последвалото отстраняване на Местан от поста му, са се случили при гласуването на Бюджет 2016 „днес вероятно щяхме да бъдем в предизборна ситуация”.

Той допълни, че прибързаните оценки за ситуацията в ДПС в момента не биха били политически коректни. Руен Петков заяви, че Ахмед Доган не е „еднопластов, нито едноактов играч“.

„Всички анализи в момента са от рода на твърде волни разсъждения, които рискуват да подведат уважаваната аудитория”,

Той коментира и изказването на Радан Кънев, в което той определи речта на Доган като „пиянски брътвежи“. По думите му „опростачването на езика на Радан е от речник“, към който той не би искал да се принизява.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама