Рибарско корабче унищожава живота в Черно море

18:24, 28 дек 15 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Малко корабче трали ежедневно морското дъно на 40 метра от брега и унищожава безнаказано екосистемите в акваторията от Дуранкулак до Бургаско. Рибари от местността "Зеленка" са сигнализирали многократно за престъпленията в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) във Варна, но ответна реакция от там няма.

Репортер на сайта "Интриги" се е свързал със заместник-директора на ИАРА, бившия депутат от ГЕРБ-Варна Николай Апостолов, който обяснил, че тралерите нямат право да извършват дейността по този начин. Същият обаче така и не отговорил защо инспекцията не е взела никакви мерки, за да спре траленето.

На 40 метра от брега незаконният промишлен риболов обръща цялото дъно. Унищожава живота, а тинята прогонва рибата навътре в морето. Вади се и маломерен калкан въпреки изричната забрана.

"След като Гранична полиция и ИАРА-Варна си получат пая, останалото се продава", твърдят репортери. И допълват, че една дама от Гранична полиция ежедневно вземала поне 5 калкана под предлог, че с тях "затваряла очите" на шефовете си за незаконното тралене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама