От 3 до 15 години затвор грозят производителя на ракията, погубила четири живота в Якоруда

18:40, 28 дек 15 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 3 до 15 години затвор грозят Тайфи Метльов - производител на ракията, погубила четири човешки живота в Якоруда през уикенда. Ще се наложи и екскумация на тялото на един от починалите - 37-годишният Вайдин.

В хода на разследването е установено, че в петък той е празнувал рождения си ден заедно със Салих Н. Двамата изпили близо 2 литра ракия с метилов алкохол. На следващата сутрин се почувствал зле, отведен е до Спешния център в града и издъхнал. Погребението му е било още на следващия ден. В неделя Салих продължил да пие от спиртната напитка и по време на "свинската сватба". Метльов дал още 4 литра от нея на собственика на прасето в замяна на заек. Същата вечер Салих се почувствал зле и починал. След това борбата за живота си изгубили и Мустафа и Симеон.

Четиримата души, настанени в болницата в Благоевград не са разпитани. Това ще се случи в сряда, когато при тях в лечебното заведение ще отидат полицаи. На 4 януари пък ще бъдат разпитани от съдия. Днес бяха разпитани и близките на починалите. Предстои да се установи от къде е взета ракията - убиец, в какви бутилки се е  съхранявала и по какъв начин. В дома на Тайфи Метльов са открити още туби с алкохол. Не е ясно дали и починалите са пили от него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама