Николай Младенов: Много е опасно конфликтът в ДПС да се оправдава с геополитика

22:18, 28 дек 15 / Политика 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много е опасно за България, че един вътрешнопартиен конфликт като този в ДПС търси да се оправдае с геополитика и с конфликта между две държави – Турция и Русия. Това заяви в ефира на Нова телевизия координаторът на ООН за Близкия Изток и бивш външен министър Николай Младенов.

По думите му е притеснителен фактът, че в последно време представители на различни държави се изказват публично по вътрешнополитически процеси на България. Той допълни, че България е съюзник на Турция в НАТО, а същевременно има сериозни икономически отношения с Русия.

"Неудобно и грозно за българското общество е намесването на геополитика във вътрешнопартийни конфликти. Същите хора, които сега говорят за национални интереси, преди години обясняваха как правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов ще въведат нов "възродителен процес", каза Младенов.

Според него никой не трябва да кара българите да избират между Русия и Турция. Младенов допълни, че има серия от приоритети, които България трябва да реализира с Турция и Русия – контролът по югоиизточната граница, заради бежанската вълна, изграждането на газовия хъб, който да стане разпределител за цяла Югоизточна Европа

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама