От утре значително застудява, отново се будим в мъгла

23:11, 28 дек 15 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През следващото денонощие ще настъпи съществена промяна на времето. През нощта все още ще е предимно ясно и почти тихо. В сутрешните часове на места в Югозападна България видимостта ще бъде намалена. Минималните температури ще са предимно между минус 1 и 4 градуса.

В сутрешните часове в столицата отново ще е непрогледно заради гъста мъгла. В обедните часове мъглата ще се вдигне, но ще задуха силен вятър. Температурите ще се понижат.

Вятърът от север- североизток ще се усилва и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и над по-голямата част от страната ще е значителна, на места ще има и слаби валежи от дъжд. Максималните температури ще са от 2-4 градуса в североизточните райони до 10-12 градуса в Югозападна България.

Над планините облачността ще е значителна, с повече слънчеви часове преди обяд над масивите от Западна България. На места ще превали слаб дъжд, над 1700-1800 м - слаб сняг. Ще духа силен, по-високите и открити части до бурен вятър от север-северозапад, който привечер ще се ориентира от североизток. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 м ще е около 3 градуса, на 2000 м - около минус 2 градуса.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама