Бойко Ноев: България трябва да се готви за лошо, защото Турция ще отвърне

08:44, 29 дек 15 / Политика 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турция ще реагира по някакъв начин на тази закъсняла вълна от негодувание в България. Дали ще бъде със спиране на камиони, дали ще бъде с бежанска вълна или с лошо отношение към нас. България трябва да се подготви за лошото. Това предупреди в ефира на БТВ бвшият министър на отбраната Бойко Ноев.

„България трябва да изтрезнее. Ние трябва да си дадем сметка къде са нашите служби, каква е нашата сигурност и къде седим. Аз не смятам да навлизам в подробности в конфликта в ДПС, това което се случва там е борба за власт. Апетитите на Турция към България не са от днес“, посочи Ноев.

Той каза още, че България трябва да спре „пълзящата ислямизация“ и да си даде сметка каква врата сме към Европа – „тексаска, която се отваря с шут или сигурна и здрава“. Бойко Ноев е категоричен, че Делян Пеевски и Лютви Местан не са „дразнители, а индикатори, по които ще видим какво предстои за тази важна за България партия“.

„Висшите представители на Европейския съюз говорят за кризата, че съюзът може да се свие. Ние трябва да се замислим къде е нашата позиция - дали ще сме отворена врата и бъдещето ни ще е в ръцете на бежанците или ще сме сигурна врата. Ние трябва да сме сред членовете на ЕС и да пледираме за единство на Европа“, посочи бившият министър на отбраната.

Той обясни още, че въпреки спекулациите, че прегворите между Турция и Европейския съюз за членство в съюза напредват, това не е така. По думите му докато Ердоган е президент, Турция няма да влезе в Европейския съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама