"Възраждане", "Меден рудник" и "Славейков" с най-аткрактивна коледна украса (снимки)

11:04, 29 дек 15 / Любопитно 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаските комплекси „Възраждане“, „Меден рудник“ и „Славейков“ се оказаха с най-пищната коледна украса в рамките на конкурса „Да украсим Бургас“, организиран от Община Бургас. От пресцентъра на институцията казват, че и тази година много хора са откликнали на призива да поставят украси на своите домове и работни места за празниците.

Сред най-заслужителите предложения са огромни светещи звезди на ул. "Цар. Калоян" 97, които озаряват целия квартал "Възраждане" от петия етаж на жилищната кооперация. Затова няма как да не ги забележите и да останете безразлични към тях.

За да осигурят най-запомнящия се празник на своите внуци, семейство Петкови от ул. "Македония" 90 пък превръщат дома си и целия двор към него в среднощна приказка от гирлянди и светлини, а музикален съпровод допълва коледната атмосфера. Комплиментите на Община Бургас тази година отиват за тях.

Празничният кът на друг участник - Ваня Овчарова от кв. Черно море, ни потапя в прекрасна коледна вечер - камина, цветни лампички и един Дядо Коледа с купища подаръци. 

Специални поздрави администрацията отправя и към Дома за медико-социални грижи "Вяра, надежда и любов", където още от двора могат да се видят светещи ангели, снежен човек и украсено естествено дръвче. Ако отидете на гости в "Защитеното жилище за хора в риск" на ул. "Поп Грую", ще чуете коледни песни. За празничното настроение тук допринасят огромен венец на входната врата и купища гирлянди в двора.

Приятна коледна изненада поднасят и учениците от 4 В и 4 Г клас на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" с възпитател Милка Христова, които са изработили сами коледната си украса и картички изцяло от естествени материали.

Нежни коледни мелодии и настроение са създали и редица бургаски фирми. Снимки от коледната си украса в рамките на конкурса са изпратили още Мадлен Дечева, Стоян Ганчев, Николина Иванова, Стела Димитрова, Кремена Колева, Теодора Бързева, Самира Душева и много други.

В очакване на новата 2016 година са и задружните съседи от бл.70, вх.В, от к-с "Славейков", и жителите на бл. 107, вх. В, на комплекс "Меден рудник". Тук се включват и традиционните участници в надпреварата - семейство Арабаджиеви. Тяхната къща с над 7000 лампички и шейни посреща гости на ул. "Въстаническа" 22.

Ето и още от подредбата на детските заведения, участвали в надпреварата "Да украсим Бургас":

В категория "Оригинална външна украса"  - Детска ясла № 1 "Бургаско детство", Детска ясла № 3, ОДЗ "Детелина" № 16.

Поощрителната награда отива при ОДЗ № 15 "Моряче".

В категорията "Оригинална вътрешна украса" - ОДЗ № 3 "Звънче", ОДЗ № 11 "Коледарче", ОДЗ № 8 "Брезички".

Поощрителната награда отива при ОДЗ № 1 "Морска звезда".

Всички участници в инициативата ще получат грамота и рекламни подаръци от Община Бургас, а отличените номинации - ръчно изработени сувенири от ОП "Морски знаци" и безплатни ваучери от ОП "Туризъм" за посещение на остров Света Анастасия. Всички детски градини ще получат календари и грамоти за участие, както и безплатно посещение на туристически комплекс "Акве Калиде".

Малчуганите от детските ясли пък ще посетят тематична постановка в Кукления театър. За поредна година надпреварата "Да украсим Бургас" показа, че независимо от стила на украсата, празниците са най-светли, когато са споделени.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама