Орешарски с три точки критики към властта, снишила се пред турбуленциите в ДПС

11:52, 29 дек 15 / Политика 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Експремиерът Пламен Орешарски изброи три точки, по които критикува управляващите, за да пожелае „весели празници“ в навечерието на Нова година във Фейсбук.

Той добавя отминаващата година като още една „към пропиляното време от първия мандат".

„В средата на миналата година основната политическа теза на тогавашната опозиция, сега управляващи, бе: „ България няма време за губене“. Сякаш разполагаха с готови програми за реформи и с ясен план за действие... Уви, повече от година по-късно се оказва, че нищо старо не е забравено и нищо ново не ни се предлага“, пише той.

По думите му с това можеше да се изчерпи обзорът за отминаващата си година, ако не бяха поне три събития в самия й край:

Първо, продължаващото нарастване на правителствените дългове. След като миналата година бяха одобрени нови 16 млрд.лева за следващия тригодишен период, сега сумата бе увеличена с още до 5,3 млрд.лева, за да може сумата да надхвърли 20 млрд.лева.

Второ, станахме свидетели на иновативната практика един от участниците в управляващата коалиция - РБ да поеме и опозиционна роля. Само за да докаже, че властта е на всяка цена.

Трето, вместо активност спрямо появилите се страхове в нашето общество след турбуленциите в една от водещите ни партии, управляващите предпочетоха старата изпитана, но не и ефективна практика, на снижаването, докато бурята отмине. Поне да бяха уверили всички български граждани, че ще продължат да гарантират техните права и религиозни свободи и няма да толерират, каквато и да е външна намеса.

„През цялата година ни убеждаваха колко стабилна е страната ни...! Не са ясни ориентирите на тази стабилност, но дори само трите изброени факта показват с колко висока доза неустойчивост и несигурност влизаме в следващата година“, обобщава Орешарски.

И завършва философски: „В навечерието на Новата 2016 година да си пожелаем весели празници и дано Господ ни даде само трудностите, които можем да преодолеем!“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама