Младши инспектор стана полицай на годината (снимки)

13:08, 29 дек 15 25 665 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицай на 2015 година стана младши инспектор Емануил Манолов от Пловдив. На официална церемония в Националния дворец на културата бяха обявени най-добрите полицаи за изминалата година. Наградата на Манолов бе връчена от вътрешния министър Румяна Бъчварова.

През тази година Манолов е спомогнал за разкриването и задържането на група крадци, която месеци наред вилняла из Асеновград. Пред журналисти инспекторът разказа, че дори и в извънработно време следи са сигурността на гражданите. Той обясни, че от дете е искал да стане полицай

„Няма място за страх, всичко е въпрос на отговорност“, обясни той и допълни, че не е очаквал точно той да бъде избран за най-добър полицай.

На второ място за заслуги беше награден старши инспектор Христо Палгачев от Смолян. В началото на годината той е разкрил телефонна измама за 250 хил. евро, като измамниците са били заловени. Приз за заслуги взе и разследващ полицай Златослав Атанасов от Малко Търново. През 2015 год., Атанасов има сериозни заслуги за граничния контрол в страната.

Награда взе и младши контрольор Николай Николов от Разградско, който бил посочван за пример сред колегите си, с добрите резултати в опазването на обществения ред;

Поощрителни награди получиха следовател Антон Тодоров за разкриване на тежки криминални престъпления и младши разузнавачът Петър Христов от Хасково. Христов е пресякъл няколко канала за трафик на нелегални имигранти и благодарение на него са задържани 236 нелегални мигранти.

Колективният приз отиде при ОДМВР-БУРГАС, където от началото на годината са съставени 1416 бързи производства, което ги поставя на първо място сред другите областни дирекции. Задържали са 1018 мигранти, разкрили са няколко лаборатории за синтетична дрога, както и производство за на марихуана.

„Полицейската професия е такава, че критерият е чувството за сигурност в обществото. От години насам бургаската дирекция няма неразкрито убийство, тази година те бяха 8 и всичките са разкрити“, каза пред журналисти шефът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов.

Призове получиха и сектор „Грабежи“ към МВР, граничните полицаи от Царево, както и II РУП в София. През 2015 год. граничарите от Царево са задържали над 700 мигранти.

Специалната награда за граждански принос към работата на полицията получи координаторът от Центърът за безопасен интернет Георги Апостолов. Тази година той е спомогнал за разкриването на десетки престъпления срещу малолетни в интернет.

„Отличихме най-заслужилите полицаи през изминалата година. Техните истории показват колко достойни хора работят в МВР. В ежедневието на десетките хиляди служители на МВР има истински примери за висок морал. Годината, която изпращаме беше изпълнен с изпитания - етническо напрежение, изборни предизвикателства, бежанския поток. Благодаря ви за себеотрицанието“, похвали служителите си министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама