Различни поколения на "Младежкия парламент" се срещнаха в Русе

14:15, 29 дек 15 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Последната за тази година среща на членовете на клуб "Младежки парламент" към Общински младежки дом-Русе се състоя през вчерашния ден, съобщиха днес от Община Русе.

Организаторите са решили тази година срещата да бъде по-разчупена и празнична, поканиха завърналите се от чужбина и страната по-стари членове на клуба.

Сбирката е минала под мотото "Среща на поколенията". Старите членове на "Младежки парламент" са разказали къде се намират в момента, с какво се занимават и как клубът им е помогнал да открият своя личен път в професионално отношение. Някои от тях са споделили за бариерите, които са имали преди да постъпят в клуба и как работата в екип им е помогнала да преодолеят трудностите в общуването и изразяването на мнение пред аудитория. Част от младежите вече са в края на обучението си като студенти, някои от тях в чужбина, а други в България.

По-младите членове на клуба, които в момента се занимават с организирането на младежки акции, инициативи и кампании са разказали къде учат и каква е мечтаната за тях професия. Голяма част от учениците все още не са ориентирани накъде да поемат след завършването си, а по-големите са им дали насоки да не избързват и да не вземат погрешни решения.

"Дерзайте, защото ние сме бъдещето на България и само ние можем да го променим!", е бил съветът на старите членове към младите.

Обсъдена е и предстояща благотворителна акция, която се подготвя в момента, за даряване на дрехи, обувки, играчки и книги на хора в неравностойно положение.

В края на сбирката всички членове на клуб "Младежки парламент" - стари и нови – си дадоха обещание, че ще организират такава среща поне два пъти в годината, по Великден и Коледа, и ще обменят опит и идеи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама