За първи път Бургас ще се влючи в Програмата за развитие на селските райони

15:19, 29 дек 15 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първи път тази година Бургас ще може да участва в Програмата за развитие на селските райони, информират от Общината. За това дълго време настояваше пред държавната власт кметът Димитър Николов. Програмата дава възможност за подобряването на условията за живот в съставните селища, обясни по време на обсъждането на бюджета за 2016 година в село Брястовец зам.-кметът Руска Бояджиева.

За целта трябва да бъде създадена местна инициативна група, а средствата, които могат да бъдат усвоени в следващите 5 години, са в размер на 5 млн. лева.

В село Брястовец е стартирана процедура за промяна на собствеността на парцела, в който попада част от площада. Идеята е собственикът на имота да бъде обезщетен и площадът на Брястовец да стане изцяло общински терен. По този начин там ще може да се извърши благоустрояване, обясниха представители на Община Бургас.

Ремонт на читалището и изграждането на нова спортна площадка са част от желанията на хората в Брястовец. Исканията им са взети под внимание от експертите на Община Бургас и в бъдеще ще се търсят възможности за тяхното реализиране.

Обществените обсъждания на бюджета на община Бургас за 2016 година продължават. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама