Мними доктори измъкнаха над 5 000 лв. от възрастни жени между Коледа и Нова година

15:37, 29 дек 15 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредните телефонни измами съобщиха днес от Областната дирекция на МВР в Русе.

На 28 декември във Второ РУ-Русе е получено съобщение от възрастна жена, че около 15 часа на същия ден на домашния й телефон позвънил непознат мъж, който се представил за „доктор Василев“. Той й казал, че дъщеря й е пострадала - има счупен крак и се налага спешна операция, за която са необходими 11 000 лв. Пострадалата отвърнала, че има в себе си около 2 000лв. и 1 100 евро, след коео съобщила копюрите на банкнотите на мнимия доктор.

Той й казал, че ще изпрати "доктор от здравната каса", за да ги вземе от адреса. След малко в дома й дошъл мъж, на когото пострадалата предала парите.

Малко по-късно пострадалата разбрала, че е измамена.

На същия ден във Второ РУ-Русе е получено съобщение от друга възрастна жена, че около 13:00 часа на домашния й телефон позвънил непознат мъж, който се представил за "доктор Митев". Той казал, че синът й е пострадал - има счупен крак и се налага спешна операция, за която са необходими 9 000 лв.

Жената казала, че има в себе си около 1 500лв. След като съобщила копюрите и серийните номера на банкнотите на "доктора", той казал, че ще изпрати "доктор от здравната каса", за да ги вземе от адреса. След малко в дома й дошъл мъж, на когото тя предала парите.

Едва по-късно възрастната жена разбрала, че е измамена.

По двата случая са образувани досъдебни производства по описа на ОДМВР - Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама