Осъдиха 25-годишна студентка, изтеглила близо 600 лв. от чужда дебитна карта

16:54, 29 дек 15 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След повдигнато обвинение на Окръжна прокуратура В. Търново, 25-годишна студентка е осъдена за ползване на чужда дебитна карта, на една година и четири месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 200 лв. Наказанието е  отложено за срок от три години, съобщи Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Съдът призна за виновна Вяра П за това , че в периода 03. 04. 2014 до 04.04.2014 г. в Свищов, при условията на продължавано престъпление, на пет пъти ползвала платежен документ - дебитна карта, без съгласието на титуляра /нейна съквартирантка/, като изтеглила сума общо 590 лв, като деянията са извършени през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината.

Вяра имала финансови затруднения, знаела къде съквартирантката й си държи дебитната карта, както и че по съща е приведена стипендията й. За да възстанови парично задължения студентката решила да изтегли парите от чуждата карта.

Делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие при което подсъдимата се признава за виновна и приема за верни фактите изложени в обвинителния акт. Съдебният акт на първата съдебна инстанция не е обжалван и присъдата е влязла в сила.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама