И Каймаканов остана верен на Лютви Местан

18:19, 29 дек 15 / Политика 25 773 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Споделям последователното поведение на Лютви Местан в защита на либералните ценности и избора на България да бъде член на ЕС и НАТО. За мен честната позиция е да напусна парламентарната група, като гласуването ми ще бъде за всички полезни за България решения.

Това е обявил депутатът от ДПС Венцислав Каймаканов в „право на отговор“ пред в. „24 часа“. Думите му са за опровержение на информацията от същия весник, че депутати от ДПС коментирали неофициално, че Мариана Георгиева и Венцислав Каймаканов са избрали да останат в парламентарната група на ДПС, а не да последват Лютви Местан в ново партийно строителство.

По-рано днес и Георгиева засвидетелства лоялността си към бившия лидер на ДПС Лютви Местан.

„Не съм член на ДПС. В парламента съм като част от гражданската квота. На последните парламентарни избори бях поканен лично от г-н Местан с идеята му да разшири експертното присъствие в парламентарната група“, казва още Каймаканов.

В събота в Момчилград беше обявено, че трима депутати напускат групата на ДПС в парламента и заедно с доскорошния си лидер Местан ще бъдат независими народни представители. Това са Шабанали Мехмед, Айдоан Али и Хюсеин Хафъзов.

Колко депутати на движението реално ще последват Лютви Местан, ще стане ясно след коледната ваканция на депутатите, като първият работен ден на парламента ще бъде на 13 януари. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама