Съдът прати прокуратурата на поправителен заради К. Кръстев - Маймуната

08:07, 31 дек 15 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът откри нередности в обвинителния акт на Окръжна прокуратура Хасково срещу Кръстьо Кръстев, по-известен като Маймуната. Това стана причина обвинителния акт да бъде върнат на държавното обвинение за преработка.

Кръстев бе арестуван на Великден след побой в местна дискотека, при който от раните си издъхна Борислав Марков по прякор Тока. Разследващите съобщиха, че физическият извършител на непредумишленото убийство е Емил Митев – Фуджито от Димитровград, а Кръстев бе определен като подбудител.

Оказва се, че прокуратурата прави извод за подбудителството от едно единствено изречение. В него Кръстев казал на Емил да удари Борислав. Така магистратите преценят, че това е крайно недостатъчно като действие за мотивирането на Фуджито.

Или иначе казано,  в обстоятелствената част на обвинителния акт липсват конкретни факти и обстоятелства, от които да се изведе извод, с кои точно свои действия Кръстев е мотивирал Митев да причини на пострадалия тежката телесна повреда, такава каквато е според повдигнатото му обвинение.

Според закона, за да е налице подбудителство Кръстев е трябвало до предвиди настъпването на конкретния общественоопасен резултат, а именно умишленото причиняване на тежка телесна повреда. 

Освен това държавното обвинение не е дало конкретно описание на съществени неща от престъплението.

Така напрактика е накърнено правото на защита на Кръстьо Кръстев - Маймуната. Сега съдебното производство е прекратено, а прокурорът трябва да отстрани нередностите и едва след това да внесе обвинителният акт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама