Варна изпраща годината с морска буря и кучи студ

08:58, 31 дек 15 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С код "жълто" за бурен вятър, арктически студ и силно морско вълнение Варна ще изпрати старата и ще посрещне Новата 2016-а година. Според прогнозата на синоптиците максималната температура в морската столица днес няма да надхвърли 0 градуса, но за сметка на това времето ще бъде предимно слънчево, а в новогодишната нощ – ясно.

По Черноморието днес ще духа силен северен вятър, който по-късно през деня ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Именно въздушната стихия, в съчетание с високата влажност на въздуха, ще придава усещане за арктически студ и ще вдигне вълнението на морето до 4 бала.

В момента температурата във Варна е минус 8 градуса, които обаче се усещат като минус 17. Справка в специализираните портали показва, че навръх Нова година вятърът в града и региона ще утихне напълно, а температурата ще бъде минус 7 градуса.

Ако възнамерявате да посрещнете 2016-а на централния площад, където Общината организира празничен концерт, екипирайте се много добре и в никакъв случай не прекалявайте с алкохола.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама