2000 лв глоба грозят любителите на "пиратки"

10:01, 31 дек 15 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От Областна дирекция на полицията в Плевен пожелават весело посрещане на Нова година за всички граждани, но в същото време напомнят, че и в празничната вечер също трябва да бъдем бдителни.

При отсъствие от дома следва да се вземат специални мерки, защото бандитите "работят" най-усърдно именно, когато другите се веселят. На първо място не разправяйте на всички, че възнамерявате да отсъствате от дома си, ако ще празнувате на друго място, като не забравяте да кажете и на децата да не дрънкат пред всеки срещнат. Не оставяйте големи суми пари, помолете някой доверен съсед да наглежда жилището, докато ви няма.

Бъдете внимателни и с пиротехническите средства, тъй като фойерверките биха могли да се превърнат в скрита заплаха. Купувайте "пиратки" само от оторизирани обекти и следете винаги да има инструкция за безопасна употреба. От полицията уточняват, че хвърлянето на бомбички в близост до други хора или домовете им се окачествява от закона като "насилие". Не забравяйте, че неправилното използване на взривни вещества води до тежки наранявания и осакатявания за цял живот. Глобите за неправилна и неуместна употреба на пиротехнически изделия са в размер на 500 - 2000 лв.

Телефонните измамници също са особено активни по време на празник, допълват от полицията в Плевен. Бъдете подготвени и не се хващайте на уловките им. В случай, че получите съмнително обаждане по телефона, запазете самообладание и задавайте въпроси на събеседника си, без да издавате имена на Ваши близки или местонахождението им. Намерете начин да се свържете с роднините си, за да проверите информацията, получена по телефона. В никакъв случай не давайте пари на непознати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама