13 749 деца са получили помощи в Стара Загора

10:15, 31 дек 15 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През ноември месечни помощи за деца са получили  10 034 семейства за 13 749 деца, сочат данните на дирекция „Социално подпомагане”.

На основание Закона за семейни помощи за деца през ноември 2015 г. са санкционирани 572 семейства. Спрени са помощи за 639 деца, поради направени отсъствия от учебни заведения.

Месечни помощи в натура (ваучери) са предоставени на над 120 майки в Стара Загора, сочат данните на дирекция „Социално подпомагане”.

Ваучерите се предоставят на непълнолетни майки като месечни помощи за отглеждане на дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст и като помощи за отглеждане на дете до навършване на една година. За месец октомври 77 майки са получили документа по чл. 7, още 72 ваучера са дадени през ноември. Петдесет майки са взели ваучери за отглеждане на пеленачета за октомври, и 49 за ноември.               

Ваучерите са с номинална стойност 35 и 50 лв. И могат да се ползуват за плащане на такси за ясли, детски градини и или детска кухня, както и за закупуване на храна, облекло и обувки, учебници и пособия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама