Нов проект със социална насоченост ще се изпълнява в община Завет

10:43, 31 дек 15 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В община Завет стартира проект „Нови възможности за независим живот на уязвимите групи на територията на община Завет”. Той ще се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. и ще е с продължителност 23 месеца, съобщават от местната администрация.

Финансирането е за близо 499 350 лева. Проектът цели да осигури на хора с увреждания и над 65 гоини с ограничения или в невъзможност за самообслужване, и техните семейства на територията на община Завет, иновативна и гарантирана възможност за избор на услуги, както и да ги подпомогне при вземане на решение коя е услугата, която в максимална степен отговаря на техните потребности.

Включените дейности са насочени към улесняване достъпа и до здравни услуги и към развитие на социални услуги в общността, в подкрепа на социалното включване на хората с увреждания, както и до улесняване достъпа до заетост.

Проектът ще осигури интегрирани услуги, според специфичните потребности на човека в неравностойно положение въз основа на индивидуална социална оценка чрез създаване на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда. От една страна ще се подобрят възможностите за получаване в рамките на община Завет такива услуги, а от друга ще се подобри достъпа до специалисти в домашна среда.

Реализирането на проектните дейности ще удовлетвори нарастващата необходимост на населението от уязвими групи от равен достъп до социални, здравни и интегрирани услуги, ще се повиши нивото на тяхната ефективност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама