"Шарли ебдо" излиза в специален брой година след атентата

11:04, 31 дек 15 / Свят 25 229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Френският сатиричен седмичиник Charlie Hebdo ("Шарли ебдо"), съобщи, че ще издаде специален брой с тираж близо един милион, за да отбележи една година от атентата срещу редакцията, извършен на 7 янури миналата година в Париж, информират френски медии.

Специалният брой ще излезе на 6 януари и ще бъде от 32 страници, а не обичайните 16. В него ще има подбор от рисунки на карикатуристите, загинали при нападението, както и карикатури на настоящи автори, работещи в Charlie Hebdo.

Charlie Hebdo вече са получили големи поръчки за специалния брой от чужбина. Само от Германия са заявени 50 хиляди. Сега списанието реализира около 100 000 броя в ръчна продажба по будките, от които 10 000 в чужбина, и 183 000 са абонамент. 

Charlie Hebdo публикува "брой на оцелелите" седмица след атентата на 7 януари 2015 година, когато терористи застреляха 12 автори по време на работа. Броят достигна рекорден тираж от 7,5 милиона бройки. Той беше озаглавен "Всичко е простено"и включваше рисунки на пророка Мохамед. 

Специалният брой на сатиричния седмичник ще излезе в момент на повишена загриженост за възможни джихадистки атаки в Европа и след терористичните нападения в Париж през ноември, когато ислямисти убиха 130 души.

В сряда, Брюксел отмени Новогодишните тържества, заради опасения за планирани от ислямисти нападения срещу града с 1,2 милиона жители, който освен това е и дом на централите на Европейския съюз и НАТО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама