“Шумен 05” срещу “Марица” в плейофите на Националната волейболна лига при жените

06:00, 02 мар 16 / Спорт 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Шумен 05” ще играе с “Марица” в четвъртфиналните плейофи в женското първенство по волейбол на България НВЛ -"Демакс+".

Това стана ясно след завършването на редовния сезон при дамите.

След изиграване на всички мачове отборът на “Марица” (Пловдив) спечели редовния сезон с петнадесет победи, една загуба и актив от 45 точки. Втори се нареди “Левски” (София) също с петнадесет победи, една загуба и 43 точки. “Казанлък Волей” (Казанлък) завърши на трета позиция с 30 точки, а четворката се оформи от ЦСКА с 29 точки. На пета позиция приключиха представителките на “Славия”, шести са “Бургас 07” (Бургас), седмата позиция е за “Раковски” (Димитровград), осмо място за “Шумен 05” и последни останаха “Спартак” (Варна).

В плейофите участват първите осем отбора в шампионата. Така волейболистките на “Спартак” приключиха участие и отпадат от по-нататъшна надпревара. В четвъртфиналните плейофи се играе по системата 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. победителят се определя след две спечелени срещи от три мача, като домакини на първите срещи са по-предностоящите отбори в касирането.

Срещите ще се проведат на 9, 12 и евентуално 14 март (сряда - събота - понеделник). Така мачовете в плейофите стартират директно след края на груповата фаза в турнира за Купата на България, която ще се проведе в София и в Шумен в края на тази седмица (4-6 март). Победителите продължават в полуфинални плейофи.

Ето двойките за плейофите:

“Марица” (Пловдив) – “Шумен 05”

“Левски” (София) – “Раковски” (Димитроград)

“Казанлък Волей” (Казанлък) – “Бургас 07” (Бургас)

ЦСКА (София) – “Славия” (София)

В тази фаза се играе само и единствено за титлата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама