Безплатен вход обяви Регионален исторически музей за 3 март

07:23, 02 мар 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионален исторически музей - Сливен /РИМ/ обяви свободен вход на 3 март от 9.00 до 17.00 ч., по случай Националния празник на Република България.

Безплатно ще могат да бъдат разгледани и обектите към РИМ - Къща музей "Хаджи Димитър", Къща музей "Сливенски бит" , Къща музей "Добри Чинтулов" , както и четирите изложби в сградата на първата държавна текстилна фабрика на Балканите - "Святото ни дело - Съединението", "Освобождението - военните кореспонденти изпращат...", "Моят град в годините отминали (1878-1940)" и "Спасените реликви".

Изложбата "Освобождението - Военните кореспонденти изпращат…” е посветена на Националния празник на Република България.

Избраната подтема „Военните кореспонденти изпращат…”, се предопределя от целта на уредниците на изложбата - да се популяризират малко известни на широката аудитория дописки, рисунки, гравюри от войната между двете империи. Използвани са копия от публикувани материали в руски и други европейски издания по време и след края на военните действия. Освен в изследванията на историци, политици, социолози, философи, войната е описана и в хрониките и дневниците на военни кореспонденти, участвали в нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама