Спират тежкотоварните камиони по пътя Русе - Велико Търново

07:24, 02 мар 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В дните с интензивен трафик около четирите почивни по случай Националния празник на Република България – 3 март, ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления, сред които е и това между Русе и Велико Търново.

Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура", като уточниха, че целта на мерките е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението, призоваха от АПИ.

Във връзка с това на днешния 2 март, който е последен работен ден преди четирите почивни дни, между 16 ч. и 20 ч., ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по автомагистралите и още 10 пътища от първокласната и второкласната мрежа, сред които е и участъкът между Русе и Велико Търново.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама