Стар водопровод тормози жителите на бургаската ул. „Фердинандова“

07:32, 02 мар 16 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Живеещите на бургаската улица „Фердинандова“ искат цялостна подмяна на водопровода, който минава под платното на улицата, тъй като той е твърде остарял и непрекъснато аварира. По този начин се налага по няколко пъти в месеца да му се правят частични ремонти. Хората дори са изпратили подписка до Общинския съвет. Те настояват да се отделят средства от бюджета за тази година, за да бъде подменен изцяло водопроводът по цялата улица и да се спре пилеенето на питейна вода.

„Всички, които живеят и работят на „Фердинандова“, знаят, че доста често аварира този водопровод и се налага да копаят непрекъснато багери. Всеки знае, че тази улица е една от по-натоварените в Бургас. На няколко пъти през летния сезон улицата се затваряше и започваха ремонти. Просто е наложително да се направи тази подмяна“, сподели за Topnovini.bg изпратилият писмото до Общинския съвет Николай Бояджиев.

По неговите думи, тези често аварии по водопровода създават доста неудобства на хората, които живеят на тази улица, както и на тези, които има търговски обекти там.

„Не може нито да паркираш кола, нито да разтовариш нещо, ако е наложително“, обясни Николай и добави, че проблемът съществува от години и е крайно време той да бъде решен.

Точно заради това мъжът е решил да инициира подписка, в която до момента са се подписали 43 души, които живеят и работят на „Фердинандова“.

Писмото на Николай Бояджиев е входирано за разглеждане от постоянната комисия  по Устройство на територията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама