Областният управител на Плевен Ралица Добрева откри нов дентален кабинет в с. Еница

07:40, 02 мар 16 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Плевен Ралица Добрева присъства при откриването на нов дентален кабинет в с. Еница, информираха от пресцентъра на областна администрация. Новата придобивка е осъществена благодарение на дарение от Суверенния военен орден на Свети Йоан от Йерусалим, Родос и Малта, а от нея ще могат да се възползват хилядата жители на селото.

Събитието по откриването на кабинета бе уважено от Н.Пр. д-р Камило Дзуколи, извънареден и пълномощен посланик на Суверенния военен орден на „Свети Йоан от Иерусалим”, Родос и Малта, Комисар Виторио Савати, Богдан Паташев, зам. ръководител на мисията на Малтийския орден в България,областният управител на Плевен Ралица Добрева, кмета на Кнежа Илийчо Лачовски, Председателят на ОбС в Кнежа Мария Герговска, НПО и др.

Кметът на Кнежа Илийчо Лачовски подчерта, че възможността хората да се възползват от дентална помощ в селото ще им донесе по-голяма сигурност и спокойствие, ще намали разходите им за лечение и ще насърчи превенцията на денталните заболявания.

„Радвам се, че днес сме сред вас в това хубаво село Еница”, каза Н.Пр. д-р Камило Дзуколи, извънареден и пълномощен посланик на Суверенния военен орден на „Свети Йоан от Иерусалим”, Родос и Малта. Той изрази надежда това е да е поредното от много посещения в Община Кнежа.

Със средства на Суверенния военен орден е закупено оборудването на зъболекарския кабинет в село Еница. Малко по-рано през деня Н.Пр. д-р Камило Дзуколи връчи дарение и на МБАЛ Павликени, където предостави специално оборудвана линейка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама