Ще направим всичко възможно да опазим Черноморието, гарантира Зеленогорски

07:55, 02 мар 16 / Политика 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гарантирам, че ще направим всичко възможно, за да опазим българското Черноморие, заяви съпредседателят на Реформаторския блок и председател на регионалната комисия Найден Зеленогорски в ефира на бТВ.

"Убеден съм, че протестиращите вчера се опитват да опазват природата, но за съжаление те са 10-20%. Имаше оплакване от кмета на Бяла, че се изхвърлят 160 тона боклуци от Крадере. Всеки може да се заблуди и да попадне в септична яма. Не мога да си представя, че можем да къмпонгуваме без топла вода, без ток. Никъде в Европа няма разрешение за т.нар. "диво къмпингуване", обясни Зеленогорски. 

От своя страна Атанас Русев от "Да запазим Корал" го репликира като посочи, че държавата не може да направи канализации на морето, а иска да има на къмпингите. "Изливат се тонове нечистоти в морето от хотелите и в същото време Зеленогорски ни носи снимки", заяви Русев.

Зеленогорски допълни, че може да приеме всеки сигнал и да реагира на всяко място по българското Черноморие, за да се видят проблемите. 

"Бяха въведени няколко много сериозни инвестиции в областта на пречистване на водите. Не искам да нападам или обиждам никого. Неслучайно предложихме пренощуването да отпадне, но аз разбирам инцидентно пренощуване. Ще реагираме на всеки сигнал. Ако има незаконно стротелство, съм готов още утре да отида и да проверя", увери Найден Зеленогорски. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама