В НАП-Плевен посрещнаха Баба Марта нетрадиционно с подаръци за клиентите

08:12, 02 мар 16 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В офиса на НАП – Плевен посрещнаха Баба Марта нетрадиционно, като подариха мартеница и здравец на всеки един посетител, оборвайки старата народна мъдрост „данъчните само вземат“.

“Честита Баба Марта на всички! Да закичим себе си и приятелите си с мартеници - да прогоним лошотията и само добри неща да ни съпътстват. Да си пожелаем здраве, дълголетие и късмет!” С тези думи бяха посрещани клиентите на НАП-Плевен.

В ролята на Баба Марта и нейната помощничка се превъплатиха инспекторите по приходите Таня Боева и Гергана Красимирова. С красивите си народни носии и усмихнати лица, те създадоха ведро настроение за всички, подарявайки мартеници и здравец.

Легендата за мартеницата е свързана с годината на създаването на българската държава (681). Хан Аспарух получил по сокол от сестра си Хуба китка сух копър, завързана с бял вълнен конец за жертвената клада. Кръв от крилото на сокола обагрила белия конец по време на дългия полет. С този конец Младият Хан Аспарух се закичил за здраве. От древни времена на 1 март българите спазват уникалната традиция и окичват близките си с усукан бяло-червен конец.

Хубав и усмихнат месец март, здраве и късмет, пожелават на всички от офиса на НАП в Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама