Заведенията в Каварна ще работят до 24 часа, палатките – на определени места

08:32, 02 мар 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Програма на кмета Нина Ставрева за управление на Община Каварна за срока на мандата прие Общинският съвет. Нейната цел е да реализира открито управление и отношение към хората. Целите, които кметът си поставя са финансова прозрачност и стабилност, оздравяване и ефективно разходване на общинските финанси, подобряване условията на живот и облика на всички населени места, подпомагане и насърчаване развитието на отделните сектори на икономиката - туризъм, търговия, селско стопанство, услуги и др., както и създаване на благоприятни условия и укрепване на здравната, образователна, социална и културна дейност.

Гласувана бе Наредба № 1 за осигуряване на обществения ред, опазване на околната среда и собствеността на територията на община Каварна. След обявяването на проекта й за обществено обсъждане от 2 до 16 февруари в Общината са получени множество предложения и коментари – от Туристическо дружество „Каварна”, охранителна фирма, от РС „Пожарна безопасност и защита на населението”, от граждани. По време на заседанията на постоянните комисии към Общинския съвет всички тези предложения са взети предвид и включени в окончателния вариант на Наредбата, съобщи за Topnovini.bg кметът Нина Ставрева. Тя благодари за активната гражданска позиция, изразена от граждани и организации по време на общественото обсъждане на документа.

Широко дискутираната забрана за поставянето на палатки или други съоръжения на тротоарите или тревните площи с цел пренощуване в тях или бивакуване е допълнена с текст, че палатките ще могат да се поставят на регламентирани от Общината места.

Според приетия текст на Наредбата, работното време на заведенията за хранене и развлечения, интернет зали, зали за хазартни игри и игрални зали и други подобни, ще е до 24, а не до 22 часа.

По предложение на гражданка разхождането на домашни любимци да става на регламентирани за целта места без надзор, ще се определи такова място, близо до парка.

За спазването на тази наредба, която касае преди всичко опазването на обществения ред, сигурността на гражданите и опазването на околната среда, ще следи отделът „Обществен ред и контрол”, който е обособен по новата структура на общинската администрация и в него вече има назначени четирима служители.

На заседанието си Общинският съвет прие планове за младежта за 2016 г. и за противодействие на тероризма в община Каварна. Одобрена бе актуализация на годишна програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост. Одобрени са пазарни наемни цени на пасища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама