Заловиха 45 нелегални имигранти и техните каналджии в Бургаско

08:42, 02 мар 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 45 нелегални имигранти и техните каналджии са били заловени в три акции в Бургаско, съобщиха от полицията.

Едната акция е била осъществена вчера около 06:10 часа в с. Зидарово, общ Созопол. Полицаите са спрели за проверка микробус „Фиат Дукато”, с варненска регистрация, управляван от 28-годишния Е. Д. и неговия спътник – Р. Д. на 35 години, и двамата криминално проявени от Варна. Те превозвали 31 нелегално преминали границата на България мъже, които са се самоопределили като афганистанци.

Същият ден, около 11:50 часа е било получено съобщение от служители на „Гранична полиция” за това, че два леки автомобила  „Фолксваген Пасат”, с хасковска регистрация и „Сеат Толедо”, със софийска регистрация, не са спрели на подаден от полицаите сигнал за извършване на проверка, като продължили да се придвижват в посока ж.к. „Меден Рудник”, местността Капчето.

Своевременно бургаските полицаи извършили заградителни действия и спрели двата леки автомобила, като установили, че с „Фолксвагена”, управляван от 44-годишния криминално проявен С. А. от с. Колец, обл. Хасково, се превозват девет нелегално преминали границата на мъже, самоопредилили се като граждани на Афганистан и Пакистан.  Другият автомобил, управляван от 25-годишния криминално проявен И. С. от София, конвоирал първата кола.

Около 23:35 часа пък, на КПП - 3 служители от Първо Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил „Ауди А 3”, със софийска регистрация, управляван от 23-годишния С. К. от София, с който се превозвали петима мъже, нелегално преминали границата.

Мъжете и от трите акции са задържани за срок от 24 часа, като срещу тях е образувано бързо полицейско производство за каналджийство.

Всички нелегални имигранти са били отведени в сектор „Миграция” при ОДМВР – Бургас, като предстои настаняването им в специализиран център.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама