Спират движението през прохода Шипка заради тържествата

08:45, 02 мар 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На Националния празник на Република България - 3 март утре, по повод тържествата на връх Шипка, между 8 и 14,30 часа ще бъде ограничено транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход – пътя  Габрово - Шипка - Казанлък в двете посоки, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Транзитно пътуващите ще се насочват през Прохода на Републиката - път II-55, по следния маршрут: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката – Гурково и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - „Прохода на Републиката“ и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута:  Казанлък - Гурково – Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“.

Ограничението в движението през Шипченския проход не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

В дните с интензивен трафик около четирите почивни по случай Националния празник, ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

На 2 март, последният работен ден преди четирите почивни дни, между 16 и 20 часа и в последния почивен ден – 6 март (неделя), от 14  до 20 часа, ще бъде ограничено движението на МПС над 12 т по автомагистралите „Тракия” и „Марица” в Старозагорско.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама