Русенски ученици демонстрираха комплексни умения по шофиране и ремонт на автомобили

10:09, 02 мар 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Финалният етап на училищния кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ се проведе в ПГМТ „Юрий Гагарин“ в Русе, съобщиха от учебното заведение.

В състезанието са участвали ученици от 11 и 12 клас, обучаващи се по специалността „Автотранспортна техника“ на професиите „Техник по транспортна техника“ и „Монтьор на транспортна техника“ от професионално направление „Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства“.

За участие в училищния кръг за сформиране на училищен отбор, представящ гимназията на регионален кръг са се записали 10 желаещи ученици.

Състезанието се проведе съгласно регламента на национални състезания по професии за учебната 2015/2016 г., уверриха от ПГМТ „Юрий Гагарин“.

Като първи и втори етап в компютърния кабинет са се решавали тестовете за автомонтьори и водачи на МПС. В присъствието на квесторите В. Иванов и Н. Станева е изтеглен Вариант №1 за теоретичния тест за автомонтьори. Времето за решаване на теста е било 20 минути, след което стартирало решаването на листовки, генерирани от сайта на Автомобилна администрация.

На третия етап от състезанието в Работилниците се е провел и Практическия кръг, който е стартира в присъствието на директора, помо. директора и медицинско лице. Състезателите са запознати с изискванията на състезанието, индивидуалните практически задания и са получили първоначален общ и индивидуален инструктаж по охрана на труда и техника на безопасност. Всеки състезател е изтеглил индивидуално практическо задание, въз основа на което да покаже своите знания, умения и възможности за вземане на бързи практически и конструктивни решения.

В двора на гимназията се е провел и финалния етап от състезанието за майсторско управление по изготвено състезателно трасе.

Мероприятието по традиция е предизвикало голям интерес, както сред учениците, възпитаници на училището, така и сред ученици от други училища и граждани.

Комисията по класиране е излъчила първенците в състезанието. За показаните си комплексни умения са отличени Венелин Киров от 12 А клас, ДимитърМаринов от 12 А клас, Александър Белчев от 11 Б клас, Йордан Парушев от 11 Б клас и Теодор Цветанов от 11 Б клас, които ще представят училището на следващия кръг от Националното състезание на 25 и 26 март 2016г. в Разград. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама