Българинът в Сирия ранен при опит на руски войник да го прикрие

10:36, 02 мар 16 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският журналист Борис Анзов, който беше ранен в Сирия, е пострадал, когато руски войник е скочил върху него, за да го прикрие. В момента наранената му ръка е добре. Това разказа Анзов пред Нова тв.

Той е бил в група с други журналисти от различни страни на обиколка организирана от руското министерство на отбраната в село близо до турската граница. „Бяхме на една височина на която се вижда турската граница. Може би отсрещната страна ни засече“, каза журналистът. След това журналистите били в близкото село и българинът интервюирал сирийски православен свещеник, когато се чул взрив. Свещеникът и още двама жители загинали, научил Анзов по-късно.

„Първоначално не разбрахме, какво се случи, но първият взрив попадна в една къща на триста метра от нас“. Обстрелът бил от артилерия намираща се, вероятно на 4 км. от тях. „Ние се криехме зад БТР-а и бяхме задръстени зад него. Тъй като бяхме на открита видимост и имаше опасност от снайперисти, аз тръгнах да бягам и се чу взрив може би на 300 м. зад нас. И тогава руски войник скочи върху мен и ме потрупа и така получих раненията по ръцете“, допълни Анзов.

Канадски журналист, който също е наранен, е получил травмата си, тъй като бил притиснат между БТР-а и стена. Анзов твърди, че медията в която работи „Медия- Мост България“ е негова лична собственост и той сам я финансира. Фирмата има представителство в Делхи и Лондон, освен в Москва, където самият той живее. Въпреки това той няма дори собствен сайт, а качва репортажите си във фейсбук и в „Таблоидът на Югозапада“ - "Топпреса".

 Анзов стана известен в интернет с интервюто си с руския политик Владимр Жириновски, в което обяснява, че България е в риск, заради членството си в НАТО. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама