Проектът за геноцид над българите скара патриотите и „Атака”

10:48, 02 мар 16 / Политика 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Негласуваното предложение на „Атака” за признаване за геноцид политиката на Османската империя над българите скара Патриотичния фронт с хората на Волен Сидеров.

Лидерът на „Атака” обяви пред журналисти, че не може да приеме поведението на ПФ за патриотично. „Така нареченият Патриотичен фронт сега се разобличи като подкрепяща протурската политика на ГЕРБ, защото ние това нещо го внасяме 6 пъти от 10 години насам. Патриотичният фронт постъпи много подло и цинично. Вместо да притисне управляващите и да каже „оттегляме си подкрепата, ако не приемете този много важен морален акт”, те отново направиха услуга на Турция”, хвърли обвиненията си Сидеров и допълни, че при това гласуване е проличало влиянието на Турция у нас.

Според него турският посланик продължава да диктува на управляващите у нас.

Съпредседателят на патриотите Красимир Каракачанов отговори задочно на Сидеров.

„Той може да каже, каквото си иска. Едва ли се съмнявате каква е моята позиция. Какво мисли той, е негов проблем, не мой”, лаконичен бе лидерът на ВМРО, който минути по-рано защити идеята на „Атака” в пленарната зала.

„Означава ли, че затова, някой да не ни се разсърди в Анкара, трябва да се отречем от фактите в нашата история? Докога ще продължаваме да се гънем, сучем и да се извиняваме под път и над път за Възродителен процес, при който има 7 жертви и за който едни малоумници в едно предишно Народното събрание прокараха декларация, че това било етническо прочистване”, попита Красимир Каракачанов.

Според него в същото време се страхуваме, срамуваме или не смеем и нямаме кураж да кажем, че за 500 г. България е застопорена на едно място и унищожена. По думите му е факт, че целият тогавашен елит – били аристокрация, било висше духовенство, е или избито, или изселено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама