Пловдив победи в онлайн двубой

11:13, 02 мар 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Третокласници от СОУ "Димитър Матевски" в Пловдив победиха свои връстници от българското школо "Розова долина" – Лондон в първото по рода си онлайн състезание, за което Пловдив Topnovini.bg вече писа.

Вчера, чрез скайп-връзка, децата от Пловдив и Лондон поздравиха с обща песен настъпилата Баба Марта. След това деликатно насочвани от преподавателката си Венета Петрова и ръководителката на Детския отдел на Регионална народна библиотека "Иван Вазов" – Васка Тонова, проведоха виртуалния двубой. Въпросите включваха теми от българските традиции, свързани с месец март и основно – 3 март, като част от историята и Национален празник на Република България. В хода на двубоя госпожа Петрова напомни, че състезанието е екипна работа. Водачите в класирането бяха наградени с книги.

Събитието приключи с много цветя и усмивки, съобщават организаторите. Резултатът показва, че първото публично представяне на подобен тип състезания - игри трябва да има своите следващи издания и развитие.

Част от неговата възпитателна роля е и фактът, че иновативните технологии се прилагат в средата на книгите и че децата от сравнително ранна възраст ги възприемат като даденост от заобикалящия ги свят и библиотеката е прекрасен посредник между тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама