Въвеждат нова класа при полетите – базова икономична

11:38, 02 мар 16 / Свят 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Американските авиокомпания American Airlines и United Airlines въвеждат нова класа в полетите - „базова икономична“, съобщава "Икономист".

Това ще стане до края на 2016 година. Новата класа, станала известна като „последна класа“, цели възможност за конкуренция с нискотарифните авиокомпания.

Избралите да пътуват по-евтино няма да имат право да избират местата си, да отменят резервацията си за билети 24 часа преди полета, нито да пътуват заедно, дори ако са семейство или туристическа група.

Билетите на ниски цени ще позволят на авиокомпании да използват на максимум ресурсите си и да запълват дори местата, които по принцип никой пътник не желае да заеме.

Недоволство

Медиите в САЩ не приеха добре нововъведението. "Тайм" нарече новата класа "по-лоша от която и да е нискотарифна опция". "Форбс" предупреди, че съвсем скоро пътниците ще започнат да подават жалби срещу тези места. „Почувствах се сякаш ме карат да си платя за привилегията да избера място, отколкото сякаш ми предлагат начин да спестя“, написа автор от "Стар Трибюн". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама