С тържествена програма отбелязват 3-ти март в Царево и Несебър

12:07, 02 мар 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тържествена програма по случай Националния празник на България – 3-ти март, ще има в Царево и Несебър, съобщават от двете Общини.

Утре, от 10:00 часа, на площада в Царево ще стартира тържественото честване.  С изпълнение на духовия оркестър, заупокойна молитва в памет на загиналите воини за Освобождението на България, поднасяне на венци и цветя пред паметника на Георги Кондолов и церемония по вдигане на българския трибагреник ще започне програмата пред читалище „Георги Кондолов – 1914“.

След тържествения ритуал децата от СОУ „Никола Йонков Вапцаров“ ще рецитират стихове, а самодейните състави при местното читалище ще изнесат празничен концерт, посветен на 138- годишнината от Освобождението на България.

В Несебър честването ще се състои пред Крепостните стени от 11:00 часа, където ще бъде издигнат флагът на Република България. Веднага след това ще има специална програма, посветена на бележитата дата.

Утре входът на Археологическия музей ще бъде свободен за всички желаещи да се запознаят с хилядолетната история на Несебър. Музеят ще бъде отворен за посещение от 10:00 до 17:00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама