Правителството ремонтира резиденция "Бояна" за над 15 млн. лв.

12:32, 02 мар 16 / Политика 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството планира да даде над 15 млн. лв. за проектиране и ремонт на резиденция „Бояна“. Това става ясно от предварителните обявления за обществени поръчки на Министерски съвет. Срещу тази сума (без ДДС) трябва да се направи архитектурно заснемане, да се направят всички видове проекти и строителни дейности. Ще бъдат ремонтирани хотел, ресторанти, кухни, конферентни зали, фитнес, басейн, гараж, сутерен на Дом № 2, Дом № 5 и инфраструктура. Още 100 000 (без ДДС) ще отидат за надзор в проектирането и строителството. Дом № 2 в момента служи като жилищно-хотелски комплекс, обслужващ правителството, а Дом № 5 е жилищна вила.

Резиденцията, заедно с НДК, ще бъдат двете основни локации, които ще поемат форумите по време на Българското председателство на ЕС. България ще поеме „кормилото“ на Европейския съюз между 1 юли и 31 декември 2018 г. Още не е ясно, колко ще струва ремонтът на НДК.

За доставка на хранителни продукти и напитки за обектите, предоставени за ползване на администрацията на Министерския съвет е предвидено да бъдат похарчени 1,2 млн. лв.

С друг търг са приготвени 600 000 лв. за доставка на природен газ за нуждите на комплекс "Бояна".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама