Възрожденски песни звучат в градския транспорт в Стара Загора

12:47, 02 мар 16 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С патриотична изненада започна денят за пътуващите в градския транспорт в Стара Загора, видя репортер на topnovini.bg.

Послучай Националния празник днес и утре във всички 44 автобуса и 22 тролейбуса в Стара Загора звучат възрожденски песни. Пътниците се качват и слизат под звуците на любимите на цял народ: „Вятър ечи, Балкан стене”, „Къде си вярна ти любов народна”, „Стани, стани юнак балкански”, „Хубава си моя горо”, „Излел е Дельо хайдутин”, „Капитан Петко войвода” и др.

Идеята е на община Стара Загора и среща одобрението на гражданите.

В автобус 204 хората са приятно изненадани. „Песните са в духа на предстоящия празник и идеята много ми харесва”, споделя една от пътничките.

Музиката не пречи и на шофьора на автобуса. Според Наньо Нанев даже е по-приятно да пътуваш, слушайки тези песни. 

 „Хубаво е да има повече такива инициативи. Българинът има нужда да се почувства патриотично настроен”, коментира и кондукторката Милка Митева. Преди три месеца тя се е завърнала от Лондон и песните предизвикват сълзи в очите й.

„Вече се чувства  приповдигнатия  дух и той ще се усети с пълна сила утре”, убедена е старозагорката Мария Колева.

Това е втората подобна инициатива на Общината. Преди коледните празници артисти от Държавна опера Стара Загора поздравиха пътниците в старозагорски автобус с известни любовни арии от „Кармен“, „Винчеро“ от Турандот,  Арията на Давидо и Ана от „Веселата вдовица“, и емблематичната "Наздравица" от „Травиата“, които донесоха приятна изненада и добро настроение на пътуващите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама