Спортна зала за 12 млн. лв. изграждат в Стара Загора

13:06, 02 мар 16 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова спортна зала с 4000 места за 12 млн. лв. ще се изгражда в най-новия парк на Стара Загора, съобщи кметът Живко Тодоров.

Днес в зала 2 на Областна администрация областният управител инж. Георги Ранов и кметът на Стара Загора Живко Тодоров подписаха договора за безвъзмездно прехвърляне на имот – частна държавна собственост, на община Стара Загора. Имотът в кв. „Казански” е с площ от 40 649 кв.м, в него попадат и 25 сгради. Теренът ще се използва за разширяване на новия парк за отдих и спорт, който бе открит през септември миналата година.

 Решението на Министерски съвет за безвъзмездното прехвърляне е от 10 февруари тази година.   

Кметът Живко Тодоров обясни, че с присъединяването на новите 40 дка паркът в кв. „Казански” ще се превърне в най-големияу нас, изграден след 1989 г. Общата му площ ще бъде 130 дка. Нови 5 млн. лева ще отпусне Правителството на община Стара Загора за доизграждане на парка и строителството на новата спортна зала.

"Общината е в добро финансово състояние и можем да си позволим сума за изграждане на такава зала. В нея освен спортни съоръжения и зали ще има и търговки център , офиси и магазини, които ще носят допълнителни приходи", коментира Живко Тодоров. Той съобщи още, че до дни ще бъде обявена обществена поръчка за проектиране на парка.

Следващото искане на Общината от Правителствтото ще е прехвърлянето на парцели на държава на Старозагорски минерални бани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама