Бъчварова поиска оставката на ректора на Академията на МВР заради слаба дисциплина

13:31, 02 мар 16 / Политика 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Системните проблеми в Академията на МВР и ниската дисциплина на обучаващите се са причината да поискам оставката на ректора на академията Бойка Чернева. Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова по време на блицконтрола в парламента, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Заместникът й Неделно Стойчев ще бъде и.д. ректор на академията.

По думите на Бъчварова двама-трима курсанти са си позволили неправомерно поведение и употреба на алкохол извън територията на академията.

Вътрешният министър посочи, че главната причина за исканата оставка са по няколко повода: резултатите от работата на академията; организацията на дейността му; общо неудовлетворение от качеството на обучението и случай, в който ректорът си е позволил „през главата” на Бъчварова действия, които не са позволени.  

Според министъра обсъждайки концепцията за реформи в министерството е имала възможност да изслуша Чернева и да направи всичко възможно да отговори на нейните искания.

По думите на Бъчварова ректорът на академията поискал служителите във висшето училище да останат в категорията на служителите в МВР.

„Разбирам, че тези хора ще имат по-голямо самочувствие, ако са полицейски служители, но качествата, които притежават, и отговорностите им не отговарят на изискванията”, посочи Бъчварова.

Според вътрешния министър шефът на академията Бойка Чернева си е „позволила нещо, което не се е случвало в МВР – да прескочат определени нива, за да провеждат политика, която не е в синхрон с МВР”.

„Аз нито мога  да толерирам, нито да позволя такова поведение. Затова поисках оставката на ректора”, мотивира се Бъчварова

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама