С над 18 млн. лв. ще ремонтират 12 обекта в Търговище

13:55, 02 мар 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
12 обекта в Търговище ще бъдат ремонтирани с 18 271 228 лева. Това съобщиха от пресцентъра на Общината в града. Обектите са включени в инвестиционната програма на общината.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по Оперативна програма “Региони в растеж” е на стойност 17 774 893 лева, останалите 496 335 хил. лв. са съфинансиране от Община Търговище за изпълнение на дейности, които не са допустими по програмата.

Вчера кметът на Търговище Дарин Димитров е подписал в София споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за реализация на инвестиционната програма по процедурата „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“.

След подписването на Споразумението започва изработване на проектните предложения за всеки от обектите от образователната инфраструктура. Това са І ОУ ”Христо Ботев”, детски градини № 7, № 9 и детска ясла № 1.

Тези предложения ще бъдат внесени за оценка в междинно звено в Общината и за одобрение в МРРБ.

Очаква се обществените поръчки за избор на изпълнител, за всеки от обектите, да бъдат обявени към края на годината, а работата по тях да започне през пролетта на 2017 г.

Проектите за ремонт на четири улици, кръстовището на бул. „Митрополит Андрей” и благоустрояване в кв. ”Запад 2”,, включени в ОП “Развитие на регионите” в частта „Градска среда”, ще се изработват през лятото на 2016 г. и ще се изпълняват от следващата пролет.

По същата схема ще се изработват проектите за културната инфраструктура – Земеделската банка и Школата за изобразителни изкуства, част от Обединения детски комплекс и социалната, където е предвидено изграждане на 18 жилища в кв.”Запад 3”. Срокът на Споразумението за изпълнение на инвестиционната програма е до 31 декември 2023 г. Самата програма може да се актуализира през 2019 г.    

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама