Стотици се простиха с Ваньо Танов

13:59, 02 мар 16 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици се простиха с шефа на „Агенция Митници“ Ваньо Танов. Той почина внезапно в понеделник на 58-годишна възраст. За поклонението в Русе, което започна малко след 11:00 часа пристигнаха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова.

Да се простят с Танов дойдоха и депутатът Десислава Атанасова, главният секретар на МВР Георги Костов, областният управител Стефко Бурджиев и кметът на Русе Пламен Стоилов. На поклонението бяха и заместници на Танов, редица бивши и настоящи представители на държавната и местната власт, близки, приятели и много русенци.

"Работихме 20 години заедно, минахме през какво ли не, и затова е много трудно да говорим за него в минало време. Днес приехме решение ген. Танов да бъде награден посмъртно с орден "За гражданска заслуга" - първа степен. А за нас остава да довършим докрай това което той ни завеща", каза през сълзи премиерът Бойко Борисов.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов произнесе кратка реч, в която също припомни примера на Танов.

"Днес се прощаваме с един генерал, голям русенец и приятел. Ще го запомним с широката му усмивка и невероятния му хумор, с готовността му да помогне на всеки и най-вече с това, че целия му живот бе подчинен в служба на хората. Където и да е работил, където и да е служил, спазваше стриктно принципите законът да е над всичко, истината да е винаги изказана, и неговата честност и принципност е нещо, което никога няма да забравим", каза Стоилов.

"Болезненото му чувство за справедливост го гнетеше, и вероятно това е една от причините да се ядосва за всички несправедливости, с които се сблъскваме в ежедневната ни работа. Нямаше време да боледува. Не искаше да губи и миг за да се занимава със себе си и със своето здраве, предпочиташе да работи. Няма незаменими хора, но работата ми с Ваньо Танов го превръща в неповторим пример. В името на неговата памет ще продължим всичко, за което той се бореше", заяви министърът на финансите Владислав Горанов.

Гл. комисар Теодор Атанасов, директор на ОД на МВР - Русе, си припомни съвместната работа с ген. Танов, и разказа за разкриването на сложно убийство в с. Божичен. Той заяви, че от Ваньо Танов всички колеги могат да се поучат на внимание към детайлите, на нормално и професионално отношение към подчинените.

Новоназначеният директор на агенция "Митници" Розалия Димитрова заяви, че е работила с Ваньо Танов 4-5 години, и го определи като честен и принципен човек, и администрацията в негово лице е загубила един прекрасен директор.

"Той винаги се бореше в името на закона, и въпреки че никой не може да го замени, аз ще продължа по същия начин по който той работеше и ще направя всичко възможно нещата които той беше започнал да ги довърша докрай, за можем да постигнем целта, която той искаше да бъде постигната", заяви още Димитрова.

Съболезнователни адреси бяха поднесени от Министерството на вътрешните работи, Министерството на финансите, Министерството на правосъдието, Висшия съдебен съвет, ДАНС, Министерството на културата, Председателя на Общински съвет - Русе проф. Христо Белоев, директорът на НАП Божидар Атанасов, народните представители от 19 МИР - Русе, Българската търговско-промишлена палата и други.

Погребението е в 14:00 часа в гробищен парк "Чародейка" в Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама