За три години влиза в затвора хазяин, опитал да убие бивш наемател в Девня

14:18, 02 мар 16 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На три години затвор бе осъден 77-годишният  Величко Ташев, опитал умишлено да убие бившия си наемател Н.Н. Присъдата бе определена от Варненския окръжен съд по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна.

Пресцентърът на Апелативна прокуратура – Варна, припомня, че на 15 ноември 2013 година в Девня пострадалият се прибирал към квартирата си по главната улица в Девня. Мъжът живеел със семейството си  под наем в помещение на Ташев. Двамата мъже имали конфликт заради неуредени плащания. Затова наемателите решили да напуснат квартирата. При изнасянето на багажа Ташев задържал като залог за бъдещото плащане лични вещи на Н.Н., както и сто лева неустойка  за забавено плащане. След няколко опита да си върне вещите, като плати парите, пострадалият подал жалба в полицията срещу действията на хазяина си.

Ядосан от това, Величко Ташев причакал бившия си квартирант на улицата, ударил го няколко пъти, съборил го на земята и го намушкал два пъти в корема и гърба. Раненият успял да избяга и да потърси помощ. На местопроизшествието останали част от вещите на Ташев – обувката му и двата му мобилни телефона.

Само благодарение на спешната медицинска помощ и направената животоспасяваща коремна операция, Н.Н. успял да оживее.

Ташев, който ще лежи три години в затвора, ще трябва да плати на пострадалия и 15 000 лева обезщетение. Присъдата може да бъде обжалвана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама