Драма с Ованес Торосян открива София филм фест във Варна‘16

15:01, 02 мар 16 / Култура 25 563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
София Филм Фест във Варна’16 открива своето седмо издание на 11 март от 19 ч. в Зала 1 на Фестивалния и културен център с филма  „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син“ на Иглика Трифонова, съобщиха от пресцентъра на феста. Лентата от 2015 г. е копродукция между България, Швеция и Холандия и разказва действителен казус от трибунала в Хага (случаят Мирослав Деронич). Това е филм за едно момче от отдалечено босненско градче, чийто живот се срива заедно с важните исторически събития в региона. Сюжетът ни отвежда в съдебната зала, където Главният прокурор на Международния Трибунал за войната в бивша Югославия, призовава като свидетел сръбското селянче Деян. Историята поставя въпроси за начина, по който висшите политически интереси и съдът използват скромния живот на един човек в името на великата демокрация, а след това го обвиняват. В главната роля варненци ще могат да видят един от най-талантливите български актьори в последните години – Ованес Торосян.

След официалното откриване, филмовият празник по традиция продължава с парти във фоайето на ФКЦ. Входът е свободен, а на сцената ще се качат музикантите от DAYO. Името им означава “‘Радостта пристига”, а иновативният и смел поглед върху музиката прави звученето им нетрадиционно – комбинация от джаз с хип хоп бийтове и живи инструменти. До момента момчетата се изявяват в различни софийски клубове и работят по дебютния си албум. Партито за откриването вече се е превърнало в запазена марка на варненското издание с големия интерес, който предизвиква, събирайки на едно място хора с вкус към новаторското кино и музика.

В програмата на фестивала са още тазгодишният носител на Оскар за чуждоезичен филм „Синът на Саул“, българската сензация от Берлинале „Жалейка“, драмата "Ма ма" с участието на харизматичната Пенелопе Крус, както и много други заглавия, пристигащи директно от най-реномираните световни кинофестивали.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама