Станишев: Цветанов да не се държи като говорител на прокуратурата

15:02, 02 мар 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Научавам през медиите, че ще бъда съден за набедяване от г-н Цветан Цветанов. Мисля, че времето на заплахите отдавна изтече. Компетентна да заведе дело за набедяване е само българската прокуратура“. Това написа във Фейсбук екслидерът на БСП и настоящ на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

„Призовавам г-н Цветанов да не се държи като неин говорител. Беше време, когато той като министър на вътрешните работи раздаваше присъди и обвинения през медиите и от парламентарната трибуна. Тогава всички в България се страхуваха от подслушване и полицейщина, показните арести бяха средство за трупане на личен ПР и за притискане на опонентите, пише още социалистът.

Според него тогава съдбите на много невинни хора са били „прегазени и нито те, нито техните близки могат да бъдат компенсирани някога за това. Нека не връщаме лошите спомени обратно в реалността“.

Станишев обяснява, че зачита върховенството на закона и уважава решенията на българските съдилища.

„Но нека г-н Цветанов не се обърква. Оправдателната му присъда не е обществена индулгенция за натрупаните политически негативи и грешки, нито заличава действията му в миналото. Затова, нека има повече смирение и в думите, и в делата“, завършва той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама