Проверяват пияни курсанти на МВР, стреляли във въздуха посред нощ

15:15, 02 мар 16 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Образувана е дисциплинарна проверка срещу трима курсанти в Академията на МВР, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство. 

 

Според информацията на 1 март към 3.00 ч. в дежурната част на Столичната дирекция на вътрешните работи е получен сигнал за нарушаване на нощната тишина в района на  бул. „Цариградско шосе“- чули се няколко изстрела. В резултат на предприетите бързи оперативни и заградителни действия, служители на СДВР локализирали автомобил в района на бул. „Тодор Александров“ и „Димитър Петков“ и го спрели за проверка. 

 

В хода на проведените действия е установено, че в колата пътували трима младежи, курсанти в

Академията на МВР, видимо употребили алкохол. По първоначални данни двама от тях са произвели изстрел във въздуха с оръжие. Шофирал е техен познат, който според резултата на дрегера, не е употребил алкохол. 

 

Тримата курсанти били отведени в столичното Трето РУ, където са им снети обяснения. На базата на изготвена докладна записка до ректора на Академията на МВР, срещу тримата е образувана дисциплинарна проверка.

 

Припомняме, че по-рано днес вътрешният министър Румяна Бъчварова разясни причините да уволни ректора на академията Бойка Чернева. Тя посочи, че една от тях е "непристойното поведение на няколко курсанти", но не пожела да даде повече подробности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама