С поредица инициативи стартира кампанията „Опознай родния край“ в област Шумен

15:32, 02 мар 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По инициатива на областния управител Донка Иванова се проведе работна среща за подготовка на събитиен календар с поредица инициативи за популяризиране на инициативата "Опознай родния край“ в Шуменско. Това съобщиха от пресцентъра на Областна управа в Шумен.

В разговорите с участието на представители на партньорите на кампанията община Шумен, Регионален инспекторат по образованието и Регионален исторически музей, бяха обсъдени възможностите за организиране на поредица от дейности, насочени към популяризиране на инициативата сред учениците за опознаване на богатото културно-историческо, археологическо и природно наследство в област Шумен.

„ И сега в училищата, общините и културните институти се провеждат много и разнообразни родолюбиви прояви, насочени към опознаване на родния ни край, но нашата цел е да провокираме интереса и да включим в инициативата под различна форма семействата и родителите на децата“, каза областният управител Донка Иванова.

Кампанията ще стартира с конкурс в училищата в областта за рисунка и разказ сред учениците от 3 до 7 клас. През следващите два месеца се планира да се проведат училищни, общински и областен кръг на конкурса, като за най-добре представилите се ще бъдат обявени индивидуални и колективна награда.  В средата на месец март всички училища в региона ще получат окончателния календар с конкретните дейности в кампанията.

През месец май всички ученици от 3 до 7 клас ще получат безплатен туристически пътеводител с 20 от най-значимите туристически и културно-исторически обекти в региона, който ще бъде отпечатан със съдействието на общините в рамките на кампанията.  

Предвижда се инициативите да продължат и през следващата учебна година с дейности, които да станат традиционни, да провокират и насърчават интереса на учениците да опознаят историческите и природни забележителности в нашия регион. 

Кампанията „Опознай родния край“ в област Шумен се провежда под патронажа на областния управител Донка Иванова и е част от националното движение „Опознай Родината - 100 национални туристически обекта“.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама