Малки русенци изследват "Славните пътеки на Русчук"

15:55, 02 мар 16 / Култура 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 2 март, в навечерието на Националния празник на България  децата от ОДЗ „Снежанка“ проведоха екскурзия под надслов „По славните пътеки в Русчук“, съобщават от учебното заведение.

Малките възпитаници  на детската градина са от трета и четвърта подготвителни групи. Ръководени от своите учители те се впуснаха  в това малко русенско приключение, за да почетат славното минало на своя град и следваха стъпките на великите герои – Стефан Караджа, Баба Тонка, Захари Стоянов, Ангел Кънчев, Любен Каравелов и други.

За финал децата посетиха Пантеона на възрожденците – паметникът костница на българи-родолюбци и борци за свобода. Там те отбелязаха Националния празник на Република България – 3 – ти март и положиха венец, с който засвидетелстваха своята признателност към родината си и нейните герои.

В същото време на самия празник 3 март децата, учителите и родителите от група „Мечо Пух“ на ОДЗ „Снежанка“ – Русе  ще проведат  „ Урок по  родолюбие“ и ще направят панорамна обиколка на исторически и архитектурни забележителности на град Русе.

Мероприятието завърши с тържествен рецитал в къщата-музей „Баба Тонка“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама