Отпадат влакови връзки от Добрич за София

16:47, 02 мар 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отпадат десетки влакови връзки, пишат в отворено писмо до редица институции от двуседмичника“Железниците днес“, разпространено и до медиите. Писмото е изпратено и до областния управител на Добрич. Причината е, че отпадат връзките на гара Повеляново на влак No28101 (от Кардам и Добрич) с влак No 2602 (от Варна през Горна Оряховица, Плевен и Мездра за София), както и за влак No 28201 (от Добрич) с влак No 2612 (от Варна през Горна Оряховица, Плевен и Мездра за София).

В писмото се посочва, че всички тези провалени връзки, обричат част от споменатите влакове, чийто пътникопоток е основно за връзка във възловите гари в посока на големите градове. При закъснение на някой от тях, пътниците, пътуващи чрез съответната връзка ще трябва да чакат часове до следващия влак.

„Така, въпреки че опитите за спиране на една трета от влаковете в България досега бяха неуспешни, защото те са потребни и се ползват от гражданите на страната, сега ще бъде направен нов опит те да бъдат насилствено изпразнени“, обобщават от медията. Те обвиняват ръководството на БДЖ, че продължава да следва линията на свиване на обемите на превозите с влак, на занемаряване на ремонтите на подвижен състав и разпродаването му на безценица на български и чужди частни оператори, на неглижиране на нуждите на гражданите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама