Започва благоустрояване на старозагорския квартал „Три чучура- север“

16:58, 02 мар 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След обновяването на училище "Георги Райчев", започва благоустрояване на старозагорския квартал „Три чучура север“, съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

„За нас образованието е най-важният приоритет, затова община Стара Загора инвестира последователно в подобряването на образователната инфраструктура. На Стара Загора и България са необходими образовани хора, защото само така можем да привлечем потенциални инвеститори, на които е необходима квалифицирана работна ръка“, каза днес кметът Живко Тодоров при откриването на изцяло реновираната  сграда на Основно училище "Георги Райчев" в старозагорския квартал „Три чучура- север“.

Той изрази увереност, че „повечето хора от квартала ще върнат децата си отново към това училище, което има своето бъдеще“. След обновяването на училището и детската градина в „Три чучура- север“, изграждането на Център за настаняване от семеен тип там, предстои подобряване на инфраструктурата на квартала.

„През тази и следващата година смятаме да инвестираме още средства, за да направим квартала по-хубаво място за живеене. Тази година ще направим водоснабдяването и канализацията, а следващата година ще асфалтираме улиците, ще оправим тротоарите и детските площадки“, заяви Тодоров. Той увери, че Министерството на регионалното развитие е отпуснало 2 млн.лв. за целта.

В училище "Георги Райчев" се обучават 280 деца и ученици, въведено е ранно езиково обучение по английски език и информационни технологии. Училището е носител на редица общински и национални награди. С кратка програма днес малчуганите представиха пред гостите своите разностранни таланти. По-късно гостите разгледаха обновените класни стаи.

Строително-ремонтните дейности на стойност 930 хиляди лева са осигурени със съдействието на община Стара Загора, чрез Националния Доверителен Еко Фонд. Сградата е изцяло санирана, сменена е дограмата, изградена е нова покривна конструкция, поставени са нови осветителни тела. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама